Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. zalmrolletjes

zalmrolletjes

Door: happy2day

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2000

Ingrediënten 4 personen


8 plakjes gerookte zalm
4 eetlepels geschaafde amandelen
4 gedroogde tomaten op olie
1/2 eetlepel citroensap
1 grote pluk alfalfa
1 eetlepel slaolie
1 ktop sla 1 eetlepel fijngehakte basilicum en vier blaadjes voor de garnering.



Een lekker licht begin van de maaltijd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een droge koekepan, op een matig vuur goudbruin. beweeg ze daarbij met een spatel langzaam heen en weer. snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. verwijder harde stronken uit de sla. beleg de plakjes zalm met elk een blaadje sla. wat stukjes tomaat en een plukje alfalfa. besprenkel met citroensap en slaolie. strooi de fijngehakte basilicum en de amandelen erover. rol de belegde plakjes zalm op. leg ze op vier borden en garneer ze met de blaadjes basilicum. een erg lekker en licht voorafje.
In plaats van gerookte zaim kan ook gerookte heilbot gebruikt worden. de alfalfa in dit gerecht kan worden vervangen door tuinkers. dit gerecht smaakt heerlijk met een glas volle kruidige witte wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top