1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees rundvlees met ui

Portugees rundvlees met ui

  • Portugees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-09-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr magere runderrollade - 3 grote uien - 500 gr tomaten - 1 el olijfolie - 2 teentjes knoflook, uit de knijper - 2 el fijngehakte peterselie - 1 laurierblad - grof zeezout - peper


Verder heb je nodig


Een grote pan met deksel


"Bifes de cebolada"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de rollade in plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.

Bereidingswijze

Verwarm een weinig olie in de pan. Leg afwisselend een laag vlees, een laag uiringen en een laag plakjes tomaat op elkaar. Verstop ergens middenin het blaadje laurier. Voeg de knoflook toe, strooi er de fijngehakte peterselie over en kruid met peper en zout. Doe het deksel op de pan en smoor op een zacht vuur het vlees en de groenten gaar in ongeveer 30 minuten. Als de tomaten veel vocht bevatten, moet het deksel de laatste vijf minuten van de pan.

Serveertip

Geef er aardappelpuree of frietjes bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top