1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Ui Gevuld Met Geiten- Of Schapenkaas

Ui Gevuld Met Geiten- Of Schapenkaas

  • Montignac, Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2000

Ingrediënten 4 personen


4 grote uien
1 ei
100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas
1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden



Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Vlees nog Vis. (Vetmaaltijd)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

TIP: K (goede koolhydraten) Maaltijdsalade van komkommer, sla , radijs, tomaat, bleekselderij, (noten- of zaden)olie en drooggeroosterde groene pompoen- of pijnboompitten.

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175 graden C.
De worteltjes van de ui tussen duim en wijsvinger eraf draaien en de uien met de schil er nog om, op het rooster boven een lekbak zetten en in 1 uur gaar laten worden.
Het ei met peper loskloppen, de kaas erdoor roeren of erboven raspen met een raspschaaf en samen met de kruiden door het ei mengen.
Als de ui wat is afgekoeld het kapje eraf snijden en opzij leggen.
Van de uien de middelste "rokken" eruit halen, gaat makkelijk met een vork, maar de buitenste 2 - 3 rokken ui laten zitten.
De uipulp klein snijden, door het ei-kaasmengsel roeren en de uien weer vullen met dit mengsel, het kapje erop zetten en in de oven in 15 minuten het ei laten garen.

Serveertip

Heerlijk met beetgaar gekookte groente zoals sperziebonen en tomatensla, eventueel gemengd met groene en zwarte olijven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top