Bloemkoolschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2000
  • Bloemkoolschotel

    Bloemkoolschotel

    Bloemkoolschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Verse aardappelpuree of uit een pakje (voor twee personen); klein bloemkooltje, in roosjes; 2 uien; 1-2 el kerriepoeder (liefst massalakerrie); 300 gram gehakt; 50 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de aardappelpuree. Blancheer de bloemkool 2 minuten.

Bereidingswijze

Snijdt de uien in dunne ringen en fruit ze. Voeg de kerrie toe en fruit 3-5 minuten mee. Rul in een andere pan het gehakt en voeg dit bij de uien.
Doe in een ovenschotel: laagje puree, laagje gehaktmengsel, laagje bloemkool en ten slotte een laagje puree bestrooid met de geraspte kaas. Eventueel wat kleine klontjes boter erover en in de oven zetten tot er een mooi korstje ontstaat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 07-03-2015

lol, op de front page zie je een macarron, foutje van de redactie gok ik :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten