Bloemkoolschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-09-2000
Ingrediënten 2 personen
Verse aardappelpuree of uit een pakje (voor twee personen); klein bloemkooltje, in roosjes; 2 uien; 1-2 el kerriepoeder (liefst massalakerrie); 300 gram gehakt; 50 gram geraspte kaasVoorbereiding
Maak de aardappelpuree. Blancheer de bloemkool 2 minuten.
Bereidingswijze
Snijdt de uien in dunne ringen en fruit ze. Voeg de kerrie toe en fruit 3-5 minuten mee. Rul in een andere pan het gehakt en voeg dit bij de uien.
Doe in een ovenschotel: laagje puree, laagje gehaktmengsel, laagje bloemkool en ten slotte een laagje puree bestrooid met de geraspte kaas. Eventueel wat kleine klontjes boter erover en in de oven zetten tot er een mooi korstje ontstaat.
Laatste reacties
lol, op de front page zie je een macarron, foutje van de redactie gok ik :)