Vispate

  • Internationaal, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
8 dunne plakjes verse zalmfilet.8 filets van tong of slibtong.
Voor de vulling:
250 gram gefileerde schelvis of griet. 1 ei. 2 1/2dl slagroom. zout peper. 50 gram gehakte groen pistaschepitten.
Voor de saus:
1 zakje Hollandaise saus. 75 gram boter. 1/2 dl slagroom. 2 eetlepels gehakte dille.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine.

Voorbereiding

Hollandiase saus. Bereidt de saus volgens de bereidingswijze op het zakje. Roer er van het vuur af de boter door. Klop de slagroom stijf en schep deze samen met de dille door de saus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius of gasstand 3. Vet een rijstrand van ca. 1 liter inhoud in. Bekleed de rand om en om met een plakje zalm en een tongfilet. Zorg ervoor, dat ze elkaar iets overlappen en laat ze ze iets over de vorm hangen, zodat u ze later over de vulling kunt slaan. Pureer voor de vulling de vis in een keukenmachine of met de pureerstaaf van de mixer. Klop het ei goed los en schep het samen met de room door de gepureerde vis. Spatel er wat peper en zout en eventueeel de pistachepitten door.Strijk de vulling in de vorm. Sla de plakjes vis erover, dek de vorm af met aluminiumfolie en zet de vorm minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius of gasstand 3. Zet de vorm in een braadslede met een laag kokend water. bak de pate in ca. 35-40 minuten gaar. Laat de pate iets afkoelen vor u hem uit de vorm haalt.

Serveertip

Serveer hem warm of koud met een Hollandiase saus met dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten