1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. zalmpate met pistachenoten

zalmpate met pistachenoten

Door: marinus_ton

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2000

Ingrediënten 6 personen


220 gram verse zalmfilet zonder vel
1 eiwitje
1.1/2dl room
1/3 rode paprika
1 eetlepel pistachenoten
120 gram in blokjes gesneden zalmfilet



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de zalmfilet (220gram ) in stukken
en doe deze in de keukenmachine draai er met het eiwit een gladde massa van
haal hem er uit en zet hem in de koeling
laat hem goed koelen
onder tussen de noten fijn hakken en de parika in super kleine blokjes snijden
haal nu de zalm massa uit de koeling
spatel nu de room door de zalm massa beetje bij beetje
breng het geheel op smaak met peper en zout
vermeng nu de noten ,blokjes zalm en de paprika er door
beboter nu een kleine cake vorm doe hier in de zalm massa
dek het geheel af met alufolie
zet de oven op 250 graden
plaats nu de cake vorm in een bak met kokend water (au bain marie )plaats nu alles in de oven en bak dit ongeveer 20 min
laat het geheel goed afkoelen
snij hier nu mooie plakken van

Serveertip

Plaats een plak op een bord een takje dille er op en een beetje creme fraiche aan gemaakt met bieslook en wat peper en zout er naast



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinus_ton
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top