Pom, Surinaams

  • Surinaams, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-09-2000

Een soort surinaamse hartige taart met vlees erg apart maar heel lekker. Geleerd van mijn toenmalige hindoestaanse schoonmoeder

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo geraspte tayer(bij de surinaamse winkel tekoop vaak bevroren dus eerst ontdooien)750 kippepouten of een hele kip, 2 grote tomaten, 1oogr masterbeef, 3el tomatenketjup, 2 takjes selderij, 1 surinaamse peper, 1dl olie, 250g margarina, 1 grote ui, 3 el piccalilli zwarte peper, 3 bouillonblokjes, 2el bruinesuiker,nootmuskaat,1liter water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven wok

Voorbereiding

Ui tomaat peper in stukjes snijden de kip in stukken hakken en wassen en drogen, selderei fijnsnijden

Bereidingswijze

De geraspte tayer vermengen met de piccalili. De kip met zout zwarte peper en nootmuskaat en ketjup marineren en een hallf uurtje laten staan. De olie heet maken, de helft van de boter erbj doen en bij gedeelte de kip en het ontzouten masterbeef bakken. Als al het vlees gebakken is ui de pan halen en indien nodig(als er bijv. gebrande stukjes op de bodum van de pan blijven kleven)olie ui de pan halen en zeven. De pan wassen en afdrogen, het vet en de rest van de boter er weeer bijdoen en hierin de stukjes tomaat en ui fruiten. De stukken kip en masterbeef weer er bij doen evenals 1 liter water de peper en de selderei. Dit geheel 10 min laten stoven. Nu zoveel jus ddo de tayer roeren dat het een heel slap geheel wordt. De tayer met de jus even proeven en naar smaak nog wat peper en piccalili en de suiker toevoegen. Voor het bakken van pom is een vuurvaste schaal aan te bevelen. De schaal beboteren, tot de helft vullen met de tayer, de stukken vlees hierop rangschikken en weer bedekken met de tayer. Het laatste restje van de jus hierover gieten en in een voorverwarmde oven op stand 5-6 11/2 uur bakken.

Bron

schoonmoeder

Serveertip

lekker met rijst, op een broodje maar ik lust ook zowel bordje tussendoor

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

darson avatar
darson 18-12-2000

Dit is een geweldig recept, alleen heb ik dit recept van mijn moeder anders leren maken.

devilwoman avatar
devilwoman 10-09-2000

Lijkt me erg lekker, Ik heb jaren geleden eens pom gegeten en vond het verukkelijk! groetjes van ANNE

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten