1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. De enige echte, Surinaamse Bami Met Kip

De enige echte, Surinaamse Bami Met Kip

Door: eveliene_b

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2000

Ingrediënten 4 personen


750g spaghetti, 3a4 kippepouten, surinaamse ketjap (te koop bij supermarkten of toko) 1 madam janet peper(is heet) 1tl masala, 1klein dun preitje, 1ui 1tl tomatenpuree 2 tenen knoflook olie


Verder heb je nodig


Wok en braadpan

De enige echte, Surinaamse Bami Met Kip
De enige echte, Surinaamse Bami Met Kip

Heel erg lekker echt Hindoestaans. Heb ik leren maken toen ik een Hindoestaanse schoonmoeder had.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spaghettie gaar koken en afspoelen met water. Kip in stukken hakken. peper, ui en knoflook fijnsnijden. Prei in dunne ringgetjes

Bereidingswijze

Begin met de kip verhit de braadpan of doe het eerst in de wok dat is makkelijker doe er een scheutje olie in en bak de helft van de peper, ui en knoflook als het een beetje bruin is doe je er de kip bij en roerbak 5 min doe er dan de kerrie(masala) ongeveer 1el ketjap en de tomatenpuree bij even goed roeren en nog een min bakken voeg dan een kopje water toe en doe de deksel er op(je kan het dan ook in de braadpan over doen)en laat het zachtjes gaar worden, voeg eventueel nog een beetje water toe. De surinaamers koken het droog ik vind het lekkerder als er een beetje jus is. Voor de bami de wok weer verhitten en er wat olie in doen niet teveel bak dan de rest van de peper, ui en knoflook, voeg dan de heel fijn gesneden stukje prei toe, na 3 min de spagettie toevoegen en goed door elkaar roeren voeg dan een scheut van de ketjap toe en bak de spagettie, het moet een beetje een bruine kleur krijgen, als het bruin is en de spagettie goed heet dan is het klaar om te eten met de kip.

Serveertip

Schep de spagettie op een bord met een paar stukjes kip erbij. Lekker met komkommers in azijn en suiker en een beetje zout en een schijfje tomaat. Als je van heet houd is het ook erg lekker als je de surinaamse sambal van kippelever of maagjes van mijn pagina er bij eet, dat vind ik zelf erg lekker, daarom bak ik de spagettie ook wel zonder peper omdat ik dan de sambal er bij heb.

Bron

Hindoestaanse vrouw



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top