1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Applecrumble

Applecrumble

  • Engels, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2000

Ingrediënten 4 personen


Vier appelen
10 gram boter voor in de pan
25 gram bruine suiker voor in de pan
mespunt kruidnagel
75 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram bruine suiker voor door het deeg
50 gram gesmolten boter voor door het deeg
zout
vanillevla of ijs


Verder heb je nodig


Oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de geschilde appelen in stukjes en smoor deze even in de boter. Voeg vervolgens suiker, kruidnagelpoeder en 3 eetlepels water aan toe en laat het geheel enkele minuten pruttelen. Doe de massa over in een beboterde ovenvaste schotel.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de bruine suiker, gesmolten en enigzins afgekoelde boter en het zout tot een kruimelige massa. Leg dit op het appelmengsel en plaats de schotel 20 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.
Serveer er koude vanillevla of ijs bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hiltje_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hiltje_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top