1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Cannelloni
  6. Cannelloni

Cannelloni

Door: walda

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2000

Ingrediënten 6 personen


Spinazie gehakt-vulling:
1 el olijfolie
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook (persen)
500 gram rundergehakt
250 gram diepvriesspinazie, ontdooien
3 el tomaten puree
125 gram ricotta ( Huttenkase is net zo goed)
1 ei
1/2 tl. gedroogde oregano

Bechamelsaus (niet kant en klaar kopen)
2,5 dl melk
1 takje peterselie
7-8 peperkorrels
30 gram boter
1 el bloem
1,25 dl slagroom of koksroom

Tomatensaus:
425 gram passata di pomodoro uit blik
2 el fijngehakte basilicum
1 teen knoflook geperst (doe ik altijd 2)
1/2 tl suiker

12-15 gedroogde cannelloni's
150 gram mozzarella (heel fijn)
50 gram permezano (versgeraspt het lekkerst)


Verder heb je nodig


Oven en normaal keukengerei.


Echt iets voor een feestelijk etentje met vrienden. Vergt bijna twee uur maar de complimenten blijven nog dagen nagalmen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij en snipperwerk kun je het best vooraf doen anders wordt het een stresstoestand.

Bereidingswijze

Oven op 180 graden voorverwarmen, ovenschaal invetten met olie.
Voor de vulling olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook op een laag vuurtje glazig.
Voeg gehakt toe en bak het bruin en rul.
Voeg spinazie en tomatenpuree toe. Roer ca 1 min en haal van het vuur.
Meng in een schal ricotta (huttenkase),ei, oregano, en zoute en peper naar smaak. Roer door het gehaktmengsel.
Breng voor de bechamelsaus de melk, peterselie en peperkorrels in een pannetje aan de kook.
Haal van het vuur en laat 10 minuten staan. Verwijder peterselie en pepers.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer 1 min. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend langzaam de melk toe. Breng de saus aan de kook en laat hem 1 min zachtjes doorkoken. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Meng voor de tomatensaus alle ingredienten in een pan. Breng de saus aan de kook en laat hem ca 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in een spuitzak (theelepeltje werkt ook) en vul de cannelloni's.
Schep een klein beetje tomatensaus in de ovenschaal. Leg de cannelloni hierop. Verdeel de bechamelsaus over de cannelloni. Giet de rest van de tomatensaus er over. Bestrooi met gemengde kaassoorten (mozzarella en parmezano) En bak ze in de oven in 35-40 min. goudbruin.

Serveertip

Gemgde groene salade of broccoli.
Veel werk, veel afwas, twee dagen daarna heel mager eten maar je roem is gevestigd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van walda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top