1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. konijn op provecaalse wijze

konijn op provecaalse wijze

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-09-2000

Ingrediënten 4 personen


4 mooie konijnen bouten 12 kleine sjalotjes een preiwit 250 gr champignons 1/2 liter gepelde tomaten teentje knoflook 1/4 liter witte wij tijm laurier peper zuot



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De konijnebouten in twee gelijke delen snijden de sjalotjes pellen en het preiwit in rondjes snijden de champignons schoonmaken en in plakjes snijden

Bereidingswijze

De konijnen bouten in een ovengeschikte braadpan met boter mooi kleuren kruiden met peper en zout en het geplette knoflookteentje daarna de overige groenten de gepelde tomaten en de witte wijn toevoegen parfumeren met het kruiden tuiltje en met gesloten deksel in de oven (180 gr) gedurende 1 uur laten gaar worden hierna de boutjes eruit halen en warm houden
de (groente)saus licht binden met maizena en afproeven opdienen in een vuurvaste schaal met de bouten in de saus

Serveertip

Samen met gekookte aardappelen of met rijst
smakelijk eten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cobysmul


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cobysmul
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top