1. Home
  2. Recepten
  3. Rijstwijn

Rijstwijn

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2000

Ingrediënten


1 1/2 kilo gebroken rijst, 6 ons rozijnen, 2 ons dadels, 4 sinaasappelschillen, 4 kg bruine suiker, water tot 10 liter, sherrygist, 2 koppen sterke thee, gistvoeding, pecto-enzym, citroenzuur.


Verder heb je nodig


Emmer met deksel, gistingsfles (2X) met waterslot, flessen om te bottelen.


Wijn kun je ook maken van granen. Ze wordt het lekkerst als ze zwaar en zoet is. Rijstwijn is een goede basis voor een kruidenwijn. In dit recept zijn sinaasappelschillen toegevoegd voor het aroma. De wijn lijkt op sherry

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak rozijnen en dadels fijn in een keukenmachine. Schil de sinaasappels met een dunschiller.

Bereidingswijze

Roer in de emmer rozijnen, rijst, dadels en schillen door elkaar en overgiet met 8 liter kokend water. Doe na afkoelen pecto-enzym en giststarter erbij. Na 6 dagen pulpgisting alles zeven en de most op fles met waterslot verder laten gisten. Voeg 2 kilo bruine suiker en water tot 9 liter toe, evenals citroenzuur. Voeg de rest van de suiker in etappes toe. Als je een suikermeter hebt, kun je toevoegen als sg is gedaald tot 1005. Anders om de week een beetje, als de gisting afneemt. Na 3 maanden overhevelen en laten klaren. Daarna bottelen. Laat 2 tot 3 jaar rijpen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van skwirrel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van skwirrel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top