Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thais Varkensvlees

Thais Varkensvlees

Door: meatteam

  • Thais, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2000

Ingrediënten 4 personen


MARINADE:1/2 tl 5 kruidenpoeder, 1 el lichte soyasaus, 1 el sherry, 1/2 el sesamolie, bloem(klein schaaltje vol).
350 gr varkensvlees, 1/2 rode paprika, zout, peper, ui, knoflook, 2 tl citroengras, 2 tl gember, suiker, 2 el light soyasaus, 1/2 blikje cocoscreme, 2 el pindakaas.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Pan verhitten.
Doe in een schaal de 5 kruidenpoeder, soyasaus, sherry, sesamolie en bloem. Mix dit.
Snijd de varkensvlees in plakjes. Doe het vlees in de marinade en meng goed.
Ui pellen en fijn snijden, knoflook uitpersen. Paprika in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Doe olie in de pan. Doe het vlees in de hete oli. Doe er zout en peper bij. Goed roeren tot het egaal bruin wordt.
Schep uit de pan en leg zolang apart in een schaal.
Doe de ui en knoflook in de pan. Goed roeren. Paprika erbij. Sherry, citroengras, gember, suiker, light soyasaus en cocoscreme erbij. Goed mengen.
Voeg de pindakaas toe. Goed mengen. Vlees terug in het mengsel, goed mengen. Hitte verlagen.
Limoensap erbij.

Serveertip

Rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top