Portugese pompoenconfituur

  • Portugees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2000



"Doce de abobora"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr pompoenvruchtvlees - 250 gr suiker met pectine - 1 citroen - 1/2 glaasje "Aguardente de figo" (eau-de-vie van vijgen, of bij gebrek een andere fruit-eau-de-vie) - 1 vanillestokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote kom - een houten lepel met lange steel - 4 a 5 goed schoongemaakte glazen potten met schroefdeksel - 1 natgemaakte handdoek

Voorbereiding

Snijd het pompoenvruchtvlees en de geschrobde citroen in stukken, doe ze in een glazen of plastic kom en strooi er de suiker over. Laat minstens 2 uur intrekken. Snijd het vanillestokje in de lengte in tweeen.

Bereidingswijze

Breng alles aan de kook en laat ongeveer 1 uur zachtjes koken zonder deksel, terwijl u dikwijls omroert om aanbranden te voorkomen. Parfumeer met de Aguardente. Zet de potten op een natgemaakte handdoek om niet te barsten en vul ze tot bijna aan de rand. Schroef er meteen de deksels op en laat afkoelen.

Serveertip

Serveer bij een vleesterrine, gebakken gehaktballetjes of foie gras, of gewoon op de boterham. Bewaar in de koelkast na opening.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten