Gevulde Aubergine

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gevulde Aubergine

    Gevulde Aubergine

    Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met couscous

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 1\4 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal en een oven en een wok

Voorbereiding

bosuitje, knoflook en paprika schoonmaken. Aubergine halveren en met meloenlepel uitlepelen en alles klein snijden. Olie in de wok doen en verhitten en alles aanbraden, niet te bruin, kip kleinsnijden en meebraden

Bereidingswijze

Hierna het bouillon blokje erbij en vijf minuten laten stoven. Oven voorverwarmen op 200 graden. De gehalveerde aubergines vullen met het mengsel en bestrooien met kaas en ongeveer 20 min. in de ovenschaal zetten in de oven. 1 bosuitje en 1 teen knoflook in de wok in de olijfolie bakken. Vervolgens de couscous erbij en eventjes mee laten fruiten. Dan water erbij. Couscous net onder het water laten staan. Even laten koken en een half bouillonblokje erbij en ongeveer 5 min. laten sudderen tot de couscous droog is.

Serveertip

Tomatensalade

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

grevenstein61 avatar

Doorsturen

Home Recepten