1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gevulde Aubergine

Gevulde Aubergine

Gevulde Aubergine
Gevulde Aubergine
  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2000

Gevulde aubergine met couscous

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 14 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Ovenschaal en een oven en een wok


Voorbereiding

Bosuitje, knoflook en paprika schoonmaken. Aubergine halveren en met meloenlepel uitlepelen en alles klein snijden. Olie in de wok doen en verhitten en alles aanbraden, niet te bruin, kip kleinsnijden en meebraden

Bereidingswijze

Hierna het bouillon blokje erbij en vijf minuten laten stoven. Oven voorverwarmen op 200 graden. De gehalveerde aubergines vullen met het mengsel en bestrooien met kaas en ongeveer 20 min. in de ovenschaal zetten in de oven. 1 bosuitje en 1 teen knoflook in de wok in de olijfolie bakken. Vervolgens de couscous erbij en eventjes mee laten fruiten. Dan water erbij. Couscous net onder het water laten staan. Even laten koken en een half bouillonblokje erbij en ongeveer 5 min. laten sudderen tot de couscous droog is.

Serveertip

Tomatensalade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grevenstein61


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grevenstein61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top