
1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 14 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.
Ovenschaal en een oven en een wok
Gevulde aubergine met couscous
Bosuitje, knoflook en paprika schoonmaken. Aubergine halveren en met meloenlepel uitlepelen en alles klein snijden. Olie in de wok doen en verhitten en alles aanbraden, niet te bruin, kip kleinsnijden en meebraden
Hierna het bouillon blokje erbij en vijf minuten laten stoven. Oven voorverwarmen op 200 graden. De gehalveerde aubergines vullen met het mengsel en bestrooien met kaas en ongeveer 20 min. in de ovenschaal zetten in de oven. 1 bosuitje en 1 teen knoflook in de wok in de olijfolie bakken. Vervolgens de couscous erbij en eventjes mee laten fruiten. Dan water erbij. Couscous net onder het water laten staan. Even laten koken en een half bouillonblokje erbij en ongeveer 5 min. laten sudderen tot de couscous droog is.
Tomatensalade
Cecileg 08-04-2017
Ik denk 1/4 pak. Lieve groet Cecile
hanbavinck 08-04-2017
Wat moet ik met "14 pak couscous"?
mowi 26-10-2015
Ik heb even Turkse kruiden' opgezocht en op smulweb gezet. Hoop dat jullie er wat aan hebben. http://www.smulweb.nl/recepten/1436345/Samenstelling-turkse-kruiden.
EvelienT01 30-03-2015
Ik vond het recept wat rommelig, maar heb het als basis gebruikt en zelf wat aangepast naar eigen smaak. Het smaakte in ieder geval heerlijk. Weer eens wat anders om te doen met aubergines, hij komt zeker vaker op tafel.
caroline777 10-06-2002
Heel lekker. Alleen heb ik gemengde Egyptische kruiden gebruikt die uit Egypte heb meegebracht. Het is trouwens in NL wel moeilijk om aan gemengde Turkse kruiden te komen (ik zag alleen kofte-kruiden in de Turkse supermarkt), waar haal jij die kruiden vandaan?