Gevulde Aubergine

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2000
  • Gevulde Aubergine

    Gevulde Aubergine

    Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met couscous

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 1\4 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal en een oven en een wok

Voorbereiding

bosuitje, knoflook en paprika schoonmaken. Aubergine halveren en met meloenlepel uitlepelen en alles klein snijden. Olie in de wok doen en verhitten en alles aanbraden, niet te bruin, kip kleinsnijden en meebraden

Bereidingswijze

Hierna het bouillon blokje erbij en vijf minuten laten stoven. Oven voorverwarmen op 200 graden. De gehalveerde aubergines vullen met het mengsel en bestrooien met kaas en ongeveer 20 min. in de ovenschaal zetten in de oven. 1 bosuitje en 1 teen knoflook in de wok in de olijfolie bakken. Vervolgens de couscous erbij en eventjes mee laten fruiten. Dan water erbij. Couscous net onder het water laten staan. Even laten koken en een half bouillonblokje erbij en ongeveer 5 min. laten sudderen tot de couscous droog is.

Serveertip

Tomatensalade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 08-04-2017

Ik denk 1/4 pak. Lieve groet Cecile

hanbavinck avatar
hanbavinck 08-04-2017

Wat moet ik met "14 pak couscous"?

mowi avatar
mowi 26-10-2015

Ik heb even Turkse kruiden' opgezocht en op smulweb gezet. Hoop dat jullie er wat aan hebben. http://www.smulweb.nl/recepten/1436345/Samenstelling-turkse-kruiden.

EvelienT01 avatar
EvelienT01 30-03-2015

Ik vond het recept wat rommelig, maar heb het als basis gebruikt en zelf wat aangepast naar eigen smaak. Het smaakte in ieder geval heerlijk. Weer eens wat anders om te doen met aubergines, hij komt zeker vaker op tafel.

caroline777 avatar
caroline777 10-06-2002

Heel lekker. Alleen heb ik gemengde Egyptische kruiden gebruikt die uit Egypte heb meegebracht. Het is trouwens in NL wel moeilijk om aan gemengde Turkse kruiden te komen (ik zag alleen kofte-kruiden in de Turkse supermarkt), waar haal jij die kruiden vandaan?

caroline777 avatar
caroline777 10-06-2002

Heel lekker. Alleen heb ik gemengde Egyptische kruiden gebruikt die uit Egypte heb meegebracht. Het is trouwens in NL wel moeilijk om aan gemengde Turkse kruiden te komen (ik zag alleen kofte-kruiden in de Turkse supermarkt), waar haal jij die kruiden vandaan?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten