1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Portugese keuken
  5. Portugees gebakken brood

Portugees gebakken brood

  • Portugees, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

Ingrediënten 6 personen


1/4 liter melk - 150 gr suiker - meerdere stukjes citroenschil (zonder wit) - 4 eieren - 1 langwerpig brood (1 of 2 dagen oud) - plantaardige olie - kaneelpoeder


Verder heb je nodig


Steelpannetje - koekepan met antikleeflaag


"Rabanadas" is een gerecht dat in Portugal op kerstavond en op oudejaarsavond wordt gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Roer een eetlepel suiker en de stukjes citroenschil door de melk en haal de pan van het vuur. Klop de eieren stevig los. Snijd het brood in stukken van 2 cm. Verhit flink wat olie in de koekepan. Haal nu de stukken brood eerst snel door de melk, vervolgens door de losgeklopte eieren en bak ze dan in de olie aan beide kanten goudbruin. Haal de stukken brood uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Leg de stukken gebakken brood vervolgens op een schaal en strooi er suiker en kaneel over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top