Canneloni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

Italiaanse deegrolletjes gevuld met tomaten-gehakt mengsel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Voor de saus

- 2 pakjes gezeefde tomaten

- Bekertje room of halfroom

- 1 theelepel Basilicum, oregano

- Een scheutje rode wijn

- 1 buillionblokje

- Olijfolie

- 1/2 gesnipperde ui


Voor de gevulde canneloni rolletjes

- 12 canneloni-rolletjes

- 300 gram rundergehakt

- 200 gram geraspte kaas

- 50 gram paneermeel

- 1 theelepel peterselie

- Een scheutje rode wijn

- Olijfolie

- 1/2 gesnipperde ui

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

- Grote sauspan

- Hapjespan

- grote ovenschaal

- Kom

- Houten lepel

Voorbereiding


Eventueel kun je de canneloni rolletjes zelf maken, dit is wel lekkerder maar om het makkelijk te houden gebruik ik zelf vaak canneloni-rolletjes uit pak.

Bereidingswijze


De saus.

Doe een scheutje olie in de sauspan en fruit de helft van de gesnipperde uitjes hierin. Voeg hier de theelepel basilicum en de theelepel oregano aan toe.

Zorg dat de pan heet wordt en giet dan de gezeefde tomaten erbij (het moet sissen). Roer alles door elkaar heen en laat het langzaam koken. Voeg een scheutje wijn toe en laat de alcohol vervolgens verdampen. Laat nu een bouillionblokje in de saus oplossen en zet het vuur lager zodat de saus heel langzaam kan indikken.

Haal na ongeveer 30 minuten de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

Zodra je de saus gaat gebruiken warm je hem weer even op en voeg je het bekertje room toe.

Canneloni-rolletjes

Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de overgebleven ui. Voeg het gehakt hier aan toe en bak het rul (korrelig).

Zodra het gehakt goed gaar is gebakken gooi je het over in een schaal en voeg je hier het paneermeel en 50 gram van de geraspte kaas aan toe. Doe hier een flinke scheut saus bij, roer alles door elkaar en vul de canneloni-rolletjes hiermee.

Het bakken van de canneloni.
Giet wat olijfolie in de ovenschaal om hem in te vetten en giet er een bodem saus in. Leg de canneloni-rolletjes in de ovenschaal en giet de saus hier overheen. Zorg ervoor dat de canneloni-rolletjes helemaal bedekt zijn.Giet de rest van de geraspte kaas over de canneloni en verwarm dit 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden celsius.

Serveertip


Serveer de canneloni op een groot bord (niet diep) met een stukje ciabatta.

Eventueel kun je voor het bakken van de canneloni nog een paar plakjes tomaat op de kaas leggen.

Laatste reacties

cschiffer avatar
cschiffer 14-09-2008

Erg lekker. Ik heb wat meer gehakt gebruikt, dan heb je genoeg vulling. Ik kook altijd de canneloni even voor in een pan met olijfolie, ongeveer 4 minuten, niet te veel tegelijk. Dan zijn de canneloni``s beter te vullen, zonder dat ze openscheuren. Ik heb een braadslede voor de helft gevuld met de canneloni en de andere helft met lasagne. Een echt feestmaal!

karinnico avatar
karinnico 18-09-2000

Dit is een lekker recept en eenvoudig klaar te maken. Alleen zijn te hoeveelheden van de saus in verhouding wat weinig.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten