1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Canneloni

Canneloni

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

Italiaanse deegrolletjes gevuld met tomaten-gehakt mengsel.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


Voor de saus
- 2 pakjes gezeefde tomaten
- Bekertje room of halfroom
- 1 theelepel Basilicum, oregano
- Een scheutje rode wijn
- 1 buillionblokje
- Olijfolie
- 1/2 gesnipperde ui
Voor de gevulde canneloni rolletjes
- 12 canneloni-rolletjes
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram geraspte kaas
- 50 gram paneermeel
- 1 theelepel peterselie
- Een scheutje rode wijn
- Olijfolie
- 1/2 gesnipperde ui


Verder heb je nodig



- Grote sauspan
- Hapjespan
- grote ovenschaal
- Kom
- Houten lepel

Voorbereiding


Eventueel kun je de canneloni rolletjes zelf maken, dit is wel lekkerder maar om het makkelijk te houden gebruik ik zelf vaak canneloni-rolletjes uit pak.

Bereidingswijze


De saus.
Doe een scheutje olie in de sauspan en fruit de helft van de gesnipperde uitjes hierin. Voeg hier de theelepel basilicum en de theelepel oregano aan toe.
Zorg dat de pan heet wordt en giet dan de gezeefde tomaten erbij (het moet sissen). Roer alles door elkaar heen en laat het langzaam koken. Voeg een scheutje wijn toe en laat de alcohol vervolgens verdampen. Laat nu een bouillionblokje in de saus oplossen en zet het vuur lager zodat de saus heel langzaam kan indikken.
Haal na ongeveer 30 minuten de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Zodra je de saus gaat gebruiken warm je hem weer even op en voeg je het bekertje room toe.
Canneloni-rolletjes
Doe een scheutje olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de overgebleven ui. Voeg het gehakt hier aan toe en bak het rul (korrelig).
Zodra het gehakt goed gaar is gebakken gooi je het over in een schaal en voeg je hier het paneermeel en 50 gram van de geraspte kaas aan toe. Doe hier een flinke scheut saus bij, roer alles door elkaar en vul de canneloni-rolletjes hiermee.
Het bakken van de canneloni.Giet wat olijfolie in de ovenschaal om hem in te vetten en giet er een bodem saus in. Leg de canneloni-rolletjes in de ovenschaal en giet de saus hier overheen. Zorg ervoor dat de canneloni-rolletjes helemaal bedekt zijn.Giet de rest van de geraspte kaas over de canneloni en verwarm dit 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden celsius.

Serveertip


Serveer de canneloni op een groot bord (niet diep) met een stukje ciabatta.
Eventueel kun je voor het bakken van de canneloni nog een paar plakjes tomaat op de kaas leggen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vscheer


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vscheer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top