Pittige Kipsalade

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr. kipfilet, zout, peper, 1 blikje maiskorrels(150 gr.), 1 vleestomaat, 1/2 komkommer, 1/2 gele paprika, 2 el. mayonaise, 1 el. yohurt, 1/2 tl chilipoeder, enkele druppels rode pepersaus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de kipfilet zachtjes gaar in een laagje water met zout en laat afkoelen. Snijd het afgekoelde vlees in reepjes. Laat maiskorrels uitlekken. Snijd de (ongeschilde) komkommer overlangs door en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in parten en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd de komkommer, paprika en de tomaat in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Schep de groenten en de kip, samen met de uitgelekte maiskorrels door elkaar. Roer een sausje van de mayonaise, de yoghurt, de chilipoeder, zout en peper en breng op smaak met de rode pepersaus. Schep het sausje voorzichtig door de salade.

Serveertip

Lekker met maisbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten