Zuppa Alla Pavese
- Italiaans, Soep
- 10-20 min.
De soep, oorspronkelijk uit Pavia, wordt nog altijd in vrijwel geheel Italie aan zieken en herstellenden gegeven. Niettegenstaande dat zijn er ook veel liefhebbers die menen juist door het eten van de soep er nog altijd heel gezond bij te kunnen lopen. De soep, oorspronkelijk bouillon met ei en kaas, wordt vandaag ?verrijkt? met bleekselderij. En daarbij wordt, omdat het een vegetarische soep is, gebruik gemaakt van het kookvocht van de bleekselderij
Ingrediënten 4 personen
1 kleine struik bleekselderij of de helft van een standaard struik, schoongemaakt (ca. 350 gram), stengels in smalle boogjes gesneden; zout; witte peper uit de molen, eventueel enkele druppels Worcestershire sauce; 4 grote sneden witbrood; 4 (dag)verse eieren; 4 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas; 1 eetl. fijngehakte platte (blad)peterselie.Bereidingswijze
Breng 8 deciliter water aan de kook. Voeg de bleekselderij en 1 kleine theelepel zout toe. Laat de bleekselderij boven een matig afgestelde warmtebron net niet helemaal gaar koken. De boogjes dienen nog een zekere knapperigheid te hebben. Zeef het kookvocht en houd de bleekselderij warm. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak zout, peper en wellicht enkele druppels Worcestershire saus toe. Steek met een glas of uitsteekvormpje 4 rondjes (doorsnede ca. 7 cm.) uit het brood. Schep Parmezaanse kaas en peterselie luchtig door elkaar.
Serveertip
leg in elke voorverwarmde soepkom een broodrondje. Schik er selderijboogjes omheen. Breek boven elk broodrondje een ei. Strooi over elk ei een volle eetlepel Parmezaanse kaas met peterselie. Schenk de bouillon (kookvocht van bleekselderij) voorzichtig tegen de wand in de kommen.