1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Zuppa Di Pesce Siciliana

Zuppa Di Pesce Siciliana

Door: bianca_b

  • Italiaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

Ingrediënten 4 personen


750 gram gefileerde zeevis, bij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvis, roodbaars en mul of rode poon; 4 eetl. olijfolie; 2 uien, grof gesnipperd; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt; 2 bleekselderijstengels, grof gesnipperd; 2.5 dl droge witte wijn; 2.5 dl gezeefde tomaten, uit blik, pak of pot; 2 laurierblaadjes; zout; witte peper uit de molen; 2 eetl. grof gehakte platte (blad)peterselie.



Het oorspronkelijke recept komt uit Palermo op Sicilie. Het is een soep zoals die in veel landen rond de Middellandse Zee wordt gegeten. En niet alleen daar want in New York, Londen en Parijs staan dergelijke vissoepen, het zijn complete maaltijden, in veel trendy eetgelegenheden op de kaart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de vis onder stromend koud water. Snijd de filets in kleine stukken. Maak de stukken droog met keukenpapier. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Laat de uien er 3 minuten in fruiten.
Schep daarna de vis er door en voeg na 2 minuten knoflook en bleekselderij toe. Schep alles enkele malen voorzichtig om. Schenk er 1 liter kokend water bij. Voeg daarna de wijn en gezeefde tomaten toe. Schep alles eenmaal voorzichtig om. Voeg de laurierblaadjes toe. Houd alles 10 minuten tegen de kook aan, Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes

Serveertip

Dien de soep op in grote kommen. Strooi peterselie over de soep. Geef er een royale hoeveelheid in olijfolie goudbruin gebakken blokjes van witbrood apart bij. Liefhebbers strooien graag wat fijngeraspte Parmezaanse kaas over de soep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top