Minestrone Alla Genovese

  • Italiaans, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2000

De minestrone is in Italie net zo populair als de erwtensoep bij ons. Er zijn echter verschillen: de minestrone wordt in alle seizoenen gegeten. En daarbij worden ook de groenten van het seizoen gebruikt. Zo komen er ?s zomers doorgaans veel sperzieboontjes of haricots verts in de soepen voor. ?s Winters zijn het de (winter)wortelen, bleekselderij en aardappelen die er de boventoon in aangeven. Een ingredient is kenmerkend voor de minestrone en die zal men er, ongeacht het jaargetijde, nooit uit weglaten: witte boontjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram witte boontjes, bij voorkeur Italiaanse borlotti of cannelini; 4 eetl. olijfolie; 1 dikke prei, in smalle ringen gesneden (ca. 225 gram); 2 grote uien, grof gesnipperd (ca. 275; 4 bleekselderijstengels, in smalle reepjes (boogjes) gesneden; 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden; 4 worteltjes, in blokjes gesneden; 2 eetl. platte (blad)peterselie, grof gehakt; 3 grote (Italiaanse) tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden; 1 liter runderbouillon, eventueel van tabletten; 100 gram pasta, kleine soort, zoals gemellini (Delverde); zout; witte peper uit de molen; 4 eetl. groene pesto, uit potje? ca. 100 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de peulvruchten in 1 liter water weken. Trek daarvoor 10 12 uur uit. Breng na het weken de boontjes in het weekwater aan de kook. Reken op een kooktijd van ca. 2 uur (tijd hangt nauw samen met de kwaliteit van de peulvruchten.) Voeg tegen het einde van de kooktijd wat (ca. 1.5 theel.) zout toe. Niet eerder want het zout vertraagt het gaar worden van de boontjes. Verhit een pan met dikke bodem. Laat de olie er even door walsen. Voeg prei, uien, aardappelen, bleekselderij en wortel toe.

Laat alles, onder voortdurend omscheppen 3 minuten zachtjes bakken. Schenk de bouillon er bij en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Doe er daarna de tomaten, pasta, peterselie en de boontjes met het kookvocht bij. Laat alles 5 6 minuten zachtjes koken. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveertip

dien de soep op in grote kommen. Geef de pesto er in eenpersoons kommetjes en de kaas in een grotere kom apart bij. Zet een mand met sneetjes ciabattabrood op tafel

Laatste reacties

europa-recepten avatar
europa-recepten 25-11-2001

En ook deze meegenomen. Berty

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten