1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. Bloemkool

Bloemkool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2000

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
2 tomaten
1 ui
250 gram champignons
geraspte kaas
melk
bloem
boter
zout


Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal


Bloemkool eens niet op altijd dezelfde manier maar met champignons en tomaat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bloemkool in roosjes snijden, de champignons in plakjes. De tomaat in 16 stukjes snijden en de ui snipperen.

Bereidingswijze

De bloemkool koken met wat zout ongeveer 10 minuten, hij moet niet te gaar zijn. De boter smelten in ee grote koekepan en hier in de ui fruiten en daarna de champignons en de tomaat ook even mee laten bakken.
Een ovenschaal invetten en over de bodem het champignonmengsel verdelen. De bloemkool afgieten en deze erover verdelen.
Met de boter, bloem en melk een roetje maken en hier zoveel kaas in oplossen dat het een lekker sausje wordt. Dit over de bloemkool verdelen en in de oven even laten gratineren to het een bruin korstje heeft.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltje, aardappelgratin of frietjes. Vlees hoeft er niet perse bij te worden gegeten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judie_r


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judie_r
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top