Cioppino (met mosselen en scampi)

  • Mediterraan, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2000

De vissoep van Italiaanse en Portugese vissers voor de kust van Californie. Zonder mosselen en scampi is deze soep niet compleet. De zeeduivel kan echter door filets van een andere zeevis worden vervangen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg mosselen, 3/4 l rode wijn, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 2 groene paprika's, 600 g vleestomaten, 250 g champignons, 1 bosje basilicum, 8 el olijfolie, 1.1/2 tl zout, 1 tl versgemalen witte peper, 75 g tomatenpuree, 750 g gefileerde zeeduivel, 500 g verse scampi, 1 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel de mosselen schoon onder de koude kraan en trek de baarden eraf. Breng de helft van de wijn aan de kook, doe de mosselen erbij en laat ze onder een deksel 5 minuten zachtjes koken. Schud af en toe met de pan zodat alle mosselen gelijktijdig gaar worden. Doe de mosselen in een vergiet en vang het kookvocht op. Zeef het kookvocht door een natgemaakte passeerdoek.
Snipper de gepelde uien en de teentjes knoflook. Snijd de paprika's in grove stukken. Pel de tomaten, snijd de steelaanzetten weg en druk de pitjes eruit. Snij de champignons in plakjes. Hak het basilicum fijn.

Bereidingswijze

Fruit de uien, de knoflook en de paprika's 5 minuten in de hete olie. Roer de tomaten, het zout, de peper en de tomatenpuree erdoor en laat alles samen 2 minuten stoven. Giet het restant van de rode wijn en het kookvocht van de mosselen in de pan en laat alles met het deksel op de pan 15 minuten pruttelen.
Snijd de visfilets in stukken van ca. 3 cm. Doe de vis met de scampi en het basilicum in de soep en laat zachtjes doorkoken.
Haal de mosselen uit de schelpen; gooi ongeopende exemplaren weg. Warm de mosselen door in de soep. Let op: de soep mag niet meer koken.
Hak de peterselie fijn. Schep de soep in de borden, strooi de peterselie erover en serveer met een lepel en een vork. Geef er knapperig stokbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten