Gemberkip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2000

Een kipje om je vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 flinke kip
0.5 lt kippenbouillon (getrokken van bv het vel met een bouillonblokje)
6 sinasappelen\sinasappelsap
10 gemberbollen met sap
0.5 el gemberpoeder
2 grote uien
5 tenen knoflook2 el azijn
2 el ketjap
2 el suiker
zout\peper
herb de provence
olijfolie of boter om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ev een snelkookpan

Voorbereiding

Kip ontvellen en in stukken snijden.
Ui in stukken snijden en knoflook ontvellen.
Sinasappels uitpersen of 0.3 dl sap gebruiken

Bereidingswijze

Bak de kip rondom snel bruin en haal hem uit de olie\boter. Fruit de uien aan en pers door de knoflookpers eerst het knoflook erbij en vervolgens de gemberbollen. Voeg de azijn, de ketjap, de gemberpoeder, het gembersap, de sinasappelsap, de suiker en de kruiden toe en proef dit even af. Voeg ev. wat zout en peper toe. Doe de kip bij dit mengsel en schenk de bouillon erbij totdat de kip net onder staat. Laat dit in ongeveer 3 kwartier tot een uur gaar stoven. In de snelkookpan wordt de tijd gehalveerd.

Serveertip

Serveer dit met heerlijke puree waar je ook wat herb de provence, of tijm doorheen hebt gedaan en als groente zijn peultjes en wortels aan te bevelen. Wil je het fruitiger, trek dan lekker een blik fruitcocktail erbij open en serveer een fruitige witte wijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten