1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Tempura

Tempura

  • Japans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2000

Ingrediënten 4 personen


12 scampi,gepeld,van darm ontdaan en platgedrukt
8 stukjes ontvelde wijting of koolvis,8kleine broccolibloemen,8schijfjes pompoen of wortel,8 shiitake of champignons
Dipsaus:
4 dl water,1 dl mirin*,1 dl soja, 10gr bonitovlokken**,1 gemberwortel,1 ramenas
Beslag: 2 dl water,1 dl bloem, 1 ei
*Mirin is gezoete rijstwijn
** Bonitovlokken zijn gemaakt van gedroogde katsuo(een lid van de tonijnfamillie)


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Japans frituurgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Scampi's pellen en ontdoen van darm
Wijting of koolvis ontvellen

Bereidingswijze

De ingredienten voor de saus(water,mirin,soja,bonitovlokken)aan de kook brengen en zeven.De gemberwortel schillen en raspen.De ramenas schillen en raspen.De dipsaus uitgieten in 4 schaaltjes en mengen met in het totaal 2 eetlepels gember en 4 eetlepels ramenas.De Tempurasaus warm opdienen.Het beslag samenstellen.Het ei en het water bij elkaar doen en loskloppen.De bloem door het eimengsel roeren.Een ruime hoeveelheid olie verhitten tot 170graden.De groenten,vis,paddestoelen en de scampi door het beslag halen en in de olie laten glijden.De ingredienten 30 seconden per kant laten frituren (wok),zonder dat ze bruin worden

Serveertip

De Tempura op keukenpapier laten uitlekken en serveren met warme dipsaus met gember en daikon(ramenas)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van breydel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van breydel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top