1 klein blikje van 4-6 dolma's, 2 eetl. citroensap, 1 vleestomaat, 60 gr. Griekse feta, 2 slabladeren, 2 partjes citroen, 2 eetl. Griekse auberginemix met kruiden (zij hadden een pot :peloponnese) 2 eetl. olijven, 1/2 eetl. olijfolie, peper en 2 pistoletjes. Lamsvlees, Varkensvlees, Rundvlees, Rundergehakt gerold in wijnbladeren, Stefado, een zeer speciaal Cypriotisch gerecht bereid met rundvlees en uien.
Ik heb geprobeerd om het net zo klaar te maken als de koks daar, het is aardig gelukt.
Was ons afscheidsetentje met Peggy.
Januari 1995
Laat de dolma's uitlekken en laat ze in weinig water met 1 eetl. citroensap lauwwarm worden. Snijd de tomaat in partjes en de feta in plakjes. Leg de sla op 2 borden en verdeel de dolma's, de partjes citroen, de partjes tomaat, de feta, de auberginemix en de olijven erover. Besprenkel met 1 eetl. citroensap en de olijfolie. Maal wat peper over de tomaat. Serveren met de in plakjes gesneden pistolet. Wij kregen er nog wat zaziki bij.
Wij dronken er een ijskoude Retsina bij. Het was een traktatie van de bovenste plank.