Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Creme De Javanaise

Creme De Javanaise

Door: noutje

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2000

Ingrediënten


Halve liter melk, half vanillestokje, 150 gr suiker, halve liter slagroom, 3 eieren, 14-16 gr. gelatine (8 blaadjes), 100 gr bitterkoekjes, een scheutje likeur (liefst Persico)


Verder heb je nodig


Puddingvorm


Mjam mjam

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De melk aan de kook brengen met de vanille. Eierdooier en eiwit scheiden. Eierdooiers met de suiker kloppen. Voorzichtig de kokende melk toevoegen, de verkregen vla op een zacht vuur onder goed roeren laten binden (niet koken), de geweekte uitgeknepen gelatine erbij doen en de massa onder af en toe roeen wat laten bekoelen en gelei-achtig laten worden. Voorzichtig mengen met de met suiker stijfgeslagen room en laag om laag met de fijngestampte bitterkoekjes in de vorm doen. Voor het storten de vorm even in warm water houden. De pudding storten op een glazen schotel en afspuiten met geslagen room



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noutje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top