1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Brownies

Brownies

  • Amerikaans, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2000

Ingrediënten


155 gr. (licht gezouten) boter, 350 gr. donker bruine suiker, 4 eieren, 170 gr. pure chocolade, 1 vanilestokje (of zo'n 5 gr vanille-extract), 120 gr. bloem


Verder heb je nodig


1 'brownie-blik' ongeveer 18 x 27 cm x 3 cm.
Mixer is we makkelijk


Waarschijnlijk zijn er meer verschillende recepten voor Brownies dan er Amerikanen zijn. Na veel experimenteren en proeven, is dit mijn versie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 170 graden C, brownie-blik invettten met wat boter.

Bereidingswijze

Boter en chocolade op zeer laag vuur (of au bain marie) smelten en een minuut of 5 laten afkoelen. Als je geen gezouten boter hebt kun je een snufje zout toevoegen. Suiker in kom doen en het boter-chocolade-mengesel er door mixen. Vanilleschraapsel of vanille-extract er door mengen. De eieren er een voor een door mixen. Met het volgende ei steeds wachten tot het geel van het vorige helemaal is opgelost. Bloem in gedeelten toevoegen en er doorheen mixen. Beslag in brownie-blik doen, glad strijken en in voorverwarmde oven in ongeveer 35 min. gaar bakken. Of de brownie gaar is kun je controleren door er een breipen of sateprikker in te steken. Als die er helemaal droog uitkomt is hij net iets te gaar.
Uit het blik halen, af laten koelen, en in stukken van ongeveer 2 x 2 cm snijden.

Serveertip

Brownies worden na een dag pas echt lekker. Vergeet niet ze eens te proberen met een groot glas koude melk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gaius
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top