Tiramisu - En Dan De Echte!

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram mascarpone 2 eierdooiers 100 gram witte basterdsuiker 1 dl. espressokoffie 1 borrelglaasje Amaretto 1 pak lange vingers 2 el. cacaopoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vergeet nu de gelatine, eiwit, slagroom, advocaat, bitterkoekjes en alle andere dingen die ik wel eens in tiramisu heb aangetroffen. Allemaal heel lekker, hoor, maar geen tiramisu! Ga als volgt te werk: Roer de mascarpone een beetje los. Splits de eieren, klop de dooiers schuimig met de suiker en roer dit door de mascarpone. Meng de koffie met de Amaretto. Leg de helft van de lange vingers in een schaal en giet hier (voorzichtig!) wat koffie-met-Amaretto over. Strijk hierover de helft van het mascarpone- mengsel. Bouw hierop een tweede laag lange vingers - koffie - mascarpone. Laat de tiramisu bij voorkeur een nacht in de koelkast opstijven. Haal hem twee uur voor het eten uit de koelkast en bestrooi rijkelijk met cacaopoeder. En het grote genieten kan beginnen!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Inny86 avatar
Inny86 30-11-2015

Heerlijk!! Al een aantal keren gemaakt en alleen maar goede reacties gekregen!

simol1 avatar
simol1 22-10-2010

Hij is heerlijk, ik blijf hem maken!!! Ik doop alleen de lange vingers in de koffie en ik gebruik koffielikeur!!

vonn61 avatar
vonn61 07-03-2009

Hai, We vonden het heerlijk, is echt een blijvertje. Gr.Von

tube avatar
tube 05-05-2002

Prima receptje, komt in de favorieten lijst! Marco

costeris avatar
costeris 10-02-2002

Voorwaar, een uitstekend recept. Mijn ervaring is dat je in plaats van de gebruikelijke Hollandse lange vingers een nog beter resultaat krijgt met de italiaanse variant, de zogenaamde Savoiardi. Die zijn iets groter, maar vooral ook luchtiger. De nederlandse lange vingers leveren soms een wat taai resultaat op. Voor de finishing touch bestrijk ik de bovenkant van de tiramisu met een laagje stijfgeklopte slagroom voordat ik er cacao overheen strooi!

devilwoman avatar
devilwoman 02-12-2001

Meegenomen naar m'n favorieten.

praline avatar
praline 16-07-2001

Dit is absoluut de allerlekkerste die ik ooit geproefd heb! Om je (lange)vingers bij op te eten. Bedankt voor dit super recept, groeten Praline.

liesette avatar
liesette 17-10-2000

Inderdaad; DE ingredienten van Tiramisu. Ik doe het alleen net even anders, waardoor de zachte smaak van de mascarpone iets meer aanwezig is. Ik doe de amaretto door de mascarpone substantie en alleen de onderste laag lange vingers dompel ik heel even in de espresso. Misschien een aanrader. Groetjes liesette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten