Kabeljauw op de wijze van Porto

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min."Bacalhau a moda do Porto"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr gedroogde kabeljauw - 100 gr bloem - olijfolie - plantaardige olie - 2 flinke uien - 1 teentje knoflook - 1 kilo aardappelen - 15 zwarte olijven - zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een flinke pan om te frituren

Voorbereiding

Week de kabeljauw 2 tot 3 dagen in de koelkast in zo veel water dat hij onderstaat, ververs het water een tot twee keer per dag totdat de kabeljauw naar smaak ontzilt is.

Bereidingswijze

Kook de vis ongeveer 10 minuten in ruim water. Schil de aardappelen, kook ze maximaal 10 minuten in lichtgezouten water en snijd ze in schijfjes. Neem de vis uit het water, laat hem even uitdruipen en snijd hem in dikke stukken. Wentel de stukken vis door de bloem (waaraan eventueel wat zout is toegevoegd). Vermeng een half kopje olijfolie met ongeveer eenzelfde hoeveelheid plantaardige olie en verhit dit mengsel in een flinke pan. Frituur de stukken vis in deze hete olie. Haal de stukken vis uit de olie als ze goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen op keukenpapier, maar houd ze wel warm. Frituur vervolgens de in ringen gesneden uien en de in dunne plakjes gesneden knoflook (pas op, de knoflook mag niet verbranden). Schep ze uit de olie, laat uitlekken en houd warm. Bak tenslotte de aardappelschijfjes in de hete olie goudbruin.

Serveertip

Schik de vis, de aardappelschijfjes, de uiringen en de plakjes knoflook op een mooie schaal, verdeel er de olijven over en geef er wat knapperig brood en een groene salade bij.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

oleebolleken avatar

Doorsturen

Home Recepten