gegratineerde mosselen met thaise kruidenboter

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300gr.gekookte mosselen
1 klein vers rood pepertje
2 teentjes knoflook
4 lente uitjes
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
100gr. zachte boter
50gr. paneermeel
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

koekepan
grill
4 kleine oven schaaltjes

Voorbereiding

verwarm de grill op de hoogste stand

Bereidingswijze

hak de lente uitjes, het pepertje en de knoflook fijn.
bak ze in drieminuten in de olie op een laag vuurtje.
voeg de citroensap, de koriander en het zout toe. daarna van het vuur halen en aflaten koelen
roer de boter los en voeg het uienmengsel toe.
vet vier ovenschaaltjes in met de kruidenboter.
schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover.
zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.

Serveertip

lekker met in de oven opgecwarmd plat brood.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carla_ba avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten