gegratineerde mosselen met thaise kruidenboter
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
300gr.gekookte mosselen1 klein vers rood pepertje
2 teentjes knoflook
4 lente uitjes
2 eetlepels olijfolie
snufje zout
100gr. zachte boter
50gr. paneermeel
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 eetlepel citroensap
Benodigdheden
koekepan
grill
4 kleine oven schaaltjes
Voorbereiding
verwarm de grill op de hoogste stand
Bereidingswijze
hak de lente uitjes, het pepertje en de knoflook fijn.
bak ze in drieminuten in de olie op een laag vuurtje.
voeg de citroensap, de koriander en het zout toe. daarna van het vuur halen en aflaten koelen
roer de boter los en voeg het uienmengsel toe.
vet vier ovenschaaltjes in met de kruidenboter.
schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover.
zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.
Serveertip
lekker met in de oven opgecwarmd plat brood.