Aardappel ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 g aardappelen . 200 g prei . 250 g tomaten . 1 middelgrote ui . 150 g achterham . 2 el vloeibaar bak/braadproduct . 1 teentje knoflook . 25 g geraspte kaas . 50 g cottage cheese . 3 el koffiemelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Voorbereiding

(Verwarm de oven voor tot 175 graden C.) Kook de aardappelen nog net niet gaar, laat ze iets afkoelen en snij ze in schijfjes. Snij de prei in ringen en de tomaten in plakjes. Snij de ui fijn en de ham in blokjes.

Bereidingswijze

. Verwarm het braadproduct totdat het bruin kleurt.
. Fruit hierin de stukjes ui glazig en pers het teentje knoflook erboven uit.
. Doe de hamblokjes en ringen prei erbij en bak deze al omscheppend mooi bruin.
. Voeg daarna een beetje vocht toe en laat het geheel op een laag vuur stoven.
. Voeg aan de geraspte kaas de cottage cheese en koffiemelk toe en meng dit goed door elkaar.
. Leg in een ingevette ovenschaal laag om laag een deel van de aardappelschijfjes, het ui-ham-preimengsel, een deel van de kaassaus, de rest van de aardappelschijfjes, de plakjes tomaat en tot slot de rest van de kaassaus.
. Zet de aardappelovenschotel circa 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat het geheel gaar en gegratineerd is.
. Of: Plaats de ovenschotel op het rooster in de oven op de een na onderste richel. Schakel de magnetron in op 360 watt en gelijktijdig de grill op de tweede stand gedurende 10 minuten.

Serveertip

Voor de vegetariers:
in plaats van achterham, kan 150 g gemarineerde tahoe of tempeh gebruikt worden, of 75 g kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten