Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Kouseband
  6. Surinaamse Kouseband

Surinaamse Kouseband

Door: eveliene_b

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000

Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 gr kouseband, 1/2 ui, 2 eetl olie, klein stukje peper 2 knoflook, 1 tl aji no moto, 2 tl masala, 1 bouillonblokje


Verder heb je nodig


Wok


Voorbereiding

Ui, peper en knoflook fijnsnijden, de kousenband aan allebij de kanten een puntje er af halen daarna in stukjes snijden van ongeveer 2 a3 centimeter.

Bereidingswijze

Wok verhitten de knoflook, peper en ui in de olie lichtbruinbakken dan de kruiden en het bouillonblokje toevoegen even meefruiten de kouseband er door doen, roerbakken tot de groente gaar maar nog een beetje knapperig is, hou je niet van knapperig dan helemaal gaar laten worden. Zelf doe ik het meestal wat makkelijker ik hou namelijk van hele garen groente dus ik voeg water toe en als de groente haast gaar is dan zet ik het op heel hoog vuur en laat het droogbakken.

Serveertip

Bij rijst of met roti. Er staat ook een gerecht van kouseband met garnalen dat is heel lekker op een surinaams broodje. EET SMAKELIJK.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eveliene_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top