Alu Tarkari Surinaams

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000
  • Alu Tarkari Surinaams

    Alu Tarkari Surinaams

    Alu Tarkari Surinaams

Aardappelen in masala lekker voor bij de roti.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 a2 twee kopjes water, 2 tl rani,s knoflook, 1/2 ui, 1/2 surinaamse peper, 2eetl olie, 2eetl Laigsingh masala, 1tl aji no moto, 2 bouillonblokjes, 6 middelgrote aardappelen (geen afkokers) zout naar smaak,1 afgestreken eetl tomatenpuree.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Aardappels schillen en wassen en in 6 langwerpige stukken verdelen, peper en ui fijn snijden.

Bereidingswijze

Doe de olie in een hete wok en fruit de ui, peper en knoflook, doe er dan de masal, tomatenpuree en de aji no moto bij 2 min mee fruiten. De aarappelen toevoegen, het geheel goed omscheppen, na ca 3 min het water erbij doen en de aardappelen zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft en de aardappelen gaar zijn.

Serveertip

Serveren met roti en kip of met rijst en kip.

Laatste reacties

maddy02 avatar
maddy02 22-02-2001

hoi,ook deze is heerlijk wel pas ik wat aan met de kruiden omdat ik die van jou nog niet helemaal in huis heb. Komt goed. maddy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten