Portugese rundvleespasteitjes

  • Portugees, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000



"Pasteis de Molho"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg : 1/2 kopje water - 1 ei - 200 gr bloem - 100 gr zachte boter (u kunt ook kant en klaar bladerdeeg kopen, neem dan 10 plakjes van 10x10 cm)

200 gr runderlappen - 1/2 ui - 1,5 el olijfolie - peper en zout - rundsbouillon - azijn - saffraan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een garde, een roller, een scherp mes, een kwastje, een pan, een keukenmachine, een lepel, een ingevette bakplaat

Voorbereiding

Doe het zout in het water en klop de eieren los met het water. Voeg de bloem toe en roer alles door. Als het deeg gaat samenhangen haal het dan uit de kom en kneed het stevig. Verdeel de boter in drieen. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg met een roller uit. Smeer een derde van de boter uit over de deeglap en rol het deeg op. Herhaal dit nogmaals en smeer de resterende boter erover uit. Rol nogmaals uit, maar nu zonder vet. Rol dan het deeg tot een mooie rol op. Snijd de deegrol met een scherp mes in tien dikke ronde plakken. Bestrijk de plakken met eenderde van de olijfolie en maak ze plat. (neemt u kant en klaar bladerdeeg, dan moet u alleen cirkels snijden uit de plakjes en insmeren met olijfolie).
Verwarm de oven voor tot 200? C.

Bereidingswijze

Breng het in stukken gesneden vlees met water aan de kook en kook het vlees vijf minuten. Neem het vlees uit het vocht en hak het fijn in de keukenmachine. Hak de ui in kleine stukjes en bak deze kort in de resterende olijfolie tot het begint te bruinen. Voeg het fijngehakte vlees toe en bak dit een kwartiertje zachtjes met de ui. Voeg naar smaak zout en peper toe. Leg op een plakje deeg aan een kant een lepel vulling en vouw het deeg erover heen. Zorg dat het pasteitje goed dicht is aan alle kanten door met wat water de randen dicht te drukken. Versier de rand door er met een vork ribbels in te drukken. Bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven op een ingevette bakplaat gedurende 40 minuten.

Serveertip

Serveer de pasteitjes warm of koud. De warme pasteitjes kunnen samen met een bouillon die op smaak op smaak gebracht wordt met azijn, peper en saffraan, geserveerd worden. Door de warmte van de bouillon zullen de pasteitjes wat opengaan en hun geurige inhoud prijsgeven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten