italiaanse visschotel uit de oven
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-09-2000
Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten
Ingrediënten 4 personen
400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;Groot blik gepelde tomaten;
1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);
(verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);
Zout, Peper;
Zakje geraspte oude kaas;
Droge witte wijn;
Olijolie.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 455,30 kcal |
Koolhydraten | 12,66 g |
Eiwitten | 37,89 g |
Vetten | 25,76 g |
Benodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Zet de oven op 200 graden Celsius;
Vet de ovenschaal in met de olijfolie;
Snij de vis naar keuze in vieren of in kleine stukjes;
Snij de tomaten.
Bereidingswijze
Leg de vis in de schaal. Doe de gepelde tomaten met het 'vruchtensap'over de vis.
Strooi Italiaanse kruiden en peper en zout eroverheen. Verbrokkel de kruidenkaas over het geheel. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe en strooi tenslotte de geraspte kaas over de schotel.
Schuif het geheel in de oven en laat het in 20-30 minuten gaar stoven.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree waardoor een eetlepel pesto is geroerd.
Ook lekker met rijst.
Laatste reacties
Heerlijk gerecht! De 2e keer iets minder vocht toegevoegd. Kant en klaar pakket van Italiaanse verse kruiden bij Super de Boer is een uitkomst voor dit recept.
combinatie is goed lekker , de vis mag wel wat gekruid . vult goed, is wel heel erg lekker alleen veel vocht van de vis en dan wordt ie waterig maar heb genoten heel lekker
Ik las je receptje, er staat vermeld "doe er het vruchtensap over" Zou je me even willen melden welk vruchtensap, ik maak het gerechtje donderdag? Bedankt! Lynneke
echt heerlijk, en heel snel klaar!
Het is echt super lekker en super snel klaar!