1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. italiaanse visschotel uit de oven

italiaanse visschotel uit de oven

italiaanse visschotel uit de oven
italiaanse visschotel uit de oven
Kabeljauw op Italiaanse wijze

ovenschotel. Kabeljauwhaasjes met Italiaanse kruiden, kruidenkaas en gemalen kaas en provincaalse krieltjes

ovenschotel. Kabeljauwhaasjes met Italiaanse kruiden, kruidenkaas en gemalen kaas en provincaalse krieltjes
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000

Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;
Groot blik gepelde tomaten;
1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);
(verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);
Zout, Peper;
Zakje geraspte oude kaas;
Droge witte wijn;
Olijolie.


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Voorbereiding

Zet de oven op 200 graden Celsius;
Vet de ovenschaal in met de olijfolie;
Snij de vis naar keuze in vieren of in kleine stukjes;
Snij de tomaten.

Bereidingswijze

Leg de vis in de schaal. Doe de gepelde tomaten met het 'vruchtensap'over de vis.
Strooi Italiaanse kruiden en peper en zout eroverheen. Verbrokkel de kruidenkaas over het geheel. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe en strooi tenslotte de geraspte kaas over de schotel.
Schuif het geheel in de oven en laat het in 20-30 minuten gaar stoven.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree waardoor een eetlepel pesto is geroerd.

Ook lekker met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anketrien


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anketrien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top