italiaanse visschotel uit de oven

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000
  • italiaanse visschotel uit de oven

    Italiaanse visschotel uit de oven

    Italiaanse visschotel uit de oven

  • italiaanse visschotel uit de oven

    Italiaanse visschotel uit de oven

    Italiaanse visschotel uit de oven

Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;
Groot blik gepelde tomaten;
1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);
(verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);
Zout, Peper;
Zakje geraspte oude kaas;
Droge witte wijn;
Olijolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Zet de oven op 200 graden Celsius;
Vet de ovenschaal in met de olijfolie;
Snij de vis naar keuze in vieren of in kleine stukjes;
Snij de tomaten.

Bereidingswijze

Leg de vis in de schaal. Doe de gepelde tomaten met het 'vruchtensap'over de vis.
Strooi Italiaanse kruiden en peper en zout eroverheen. Verbrokkel de kruidenkaas over het geheel. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe en strooi tenslotte de geraspte kaas over de schotel.
Schuif het geheel in de oven en laat het in 20-30 minuten gaar stoven.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree waardoor een eetlepel pesto is geroerd.

Ook lekker met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

percival avatar
percival 14-12-2009

Heerlijk gerecht! De 2e keer iets minder vocht toegevoegd. Kant en klaar pakket van Italiaanse verse kruiden bij Super de Boer is een uitkomst voor dit recept.

meetink avatar
meetink 30-07-2009

combinatie is goed lekker , de vis mag wel wat gekruid . vult goed, is wel heel erg lekker alleen veel vocht van de vis en dan wordt ie waterig maar heb genoten heel lekker

lynneke avatar
lynneke 08-07-2009

Ik las je receptje, er staat vermeld "doe er het vruchtensap over" Zou je me even willen melden welk vruchtensap, ik maak het gerechtje donderdag? Bedankt! Lynneke

renate_b avatar
renate_b 09-05-2004

echt heerlijk, en heel snel klaar!

tdevaan avatar
tdevaan 15-01-2002

Het is echt super lekker en super snel klaar!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten