kip in het pannetje van babs

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2000

lekker en eenvoudig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Drumsticks(kip)3 per persoon, dobbelsteentjes spek, doperwtjes,sperzieboontjes,winterwortel, ui of sjalotjes,laurierblad,kipkruiden 4 a 500ml witte wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

vel van de drumsticks afhalen. Inwrijven met de kipkruiden.Uien ontvellen en snipperen,
wortel schoonmaken en in plakken(of luciferreepjes, sperziebonen schoonmaken, blik doperwten openmaken en afspoelen in vergiet.

Bereidingswijze

Kip braden in boter/olie. Tegelijkertijd dobbelsteentjes spek wortel bakken(in andere pan).Uitjes bakken, groente eventueel even blancheren. Kip afblussen met de wijn, derde gedeelte achterhouden.Dan de kip, spek, wortel, uien, sperziebonen en een laurierblaadje(of 2) in de pan laten smoren(stoven).Na 10 min. rest van de wijn erbij doen, op het laatst de groenten uit blik toevoegen. LEKKER MET GEBAKKEN AARDAPPELTJES EN SLA!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten