Pumpkin Pie

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2000

Pompoentaart:Volgens Kenna zou de uitdrukking 'zo amerikaans als apple pie'eigenlijk moeten zijn 'zo amerikaans als pumpkin pie'. De originele pumpkin pie, zo geliefd bij de Pelgrims Fathers, was wel even anders dan het gerecht dat wij nu kennen.Destijds werd de pompoen uitgehold, gevuld met een mengsel van melk, specerijen en honing en in de oven gebakken tot de pompoen zacht was. Nu is het een gekruide taart met een diepgouden kleur die traditioneel op 'Thanksgiving'en kerstmis wordt eserveerd. Iedere Amerikaan die het lef heeft om er niet van te houden, mag zichzelf geen echte 'Yank' noemen! et is echt een smaak waar je mee moet zijn opgegroeid.

Deel dit recept

Ingrediënten
400-450 g gare pompoen, 3 eieren, 75 g witte basterdsuiker, 75 g bruine basterdsuiker, 0,5 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 0,5-1 theelepel gemberpoeder, 0,5-1 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5-1 theelepel all-spice, 1 blikje gecondenseerde melk a 385 gram
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
! In dit recept wordt gebruk gemaakt van ingeblikte pompoen, die in NL slechts zelden te vinden zal zijn. U kunt echter ook verse pompoen gebruiken, die u dan voor gebruik moet koken.

Voorbereiding

Maak een bodem van korstdeeg of zandtaartdeeg.
De vulling is voldoende voor 2 taarten van 20 cm doorsnee.

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 200 graden C.Maak het deeg voor de bodem en bekleed hiermee de bakvorm.
2. Vermeng de gekookte pompoen met de eieren en alle suiker in een mengkom.
3. Roer de rest van de ingredientenerdoor en schenk dit op de taartbodem.
4. Bak de taart nog ca. 45 min.

Serveertip

Dien de taart heet, warm of koud op met stijfgeslagen slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten