1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Meatloaf

Meatloaf

Door: marijeferwerda

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2000

Ingrediënten 6 personen


1 kg mager rundergehakt, 2eieren, 75 g waterbiscuits of matzes, fijngemaakt, of 75-100 g paneermeel of havermoutvlokken, 2 dl tomatensap, 1 kleine ui (fijngsnippert), 1 theelepel zout, 0,5 theelepel zwarte peper



Gehaktbrood:Een echt Amerikaans familiegerecht.Dekeuekn van het Middenwesten maakt weinig gebruik van kruiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vermeng alle ingerdienten in een mengkom goed met elkaar.
2. Doe het mengsel in een cakeblik en druk het goed aan tot een compact geheel.
3. Bak het gehaktbrood ca. 1 uur in eeen warme oven van 180 gradeb C. Het brood moet bruin zijn geworden.

Serveertip

Het gehaktbrood kan zowel in als uit het blik worden geserveerd. Snijd er net als bij een gewoonbrood sneden van. Het gehaktbrood kan warm worden opgediend met puree en groenten, of koud met een salade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marijeferwerda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top