Pittige Tomaten-Vissoep

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people


500 gr. rijpe tomaten, 1 ui, 1/2 rode Spaanse peper, 15 gr. boter, 1 el. bloem, 5 dl. vis-of kruidenbouillon(tablet), 200 gr. kabeljauwfilet, 1/2 venkelknol, 1 blikje tomatenpuree, 50 gr. garnalen, 1 el. gehakte peterselie, peper, zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd het vruchtvlees ragfijn.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en laat de ui hierin glazig worden. Roer de bloem door de gefruite ui en roer alles goed door. Schenk de hete bouillon al roerend in de pan en voeg de tomaat en de Spaanse peper toe.
Laat de soep op een klein vuur 20 minuten sudderen. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Snijd de gewassen vis in stukjes en de venkel in dunne reepjes. Voeg de vis samen met de tomatenpuree toe aan de soep en laat de soep nog enkele minuten op een klein vuur staan. Doe de gewassen garnalen in de soep, breng hem op smaak met peper en zout en garneer met de gehakte peterselie.

Serveertip

Stokbrood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meatteam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten