Pittige Tomaten-Vissoep
- Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr. rijpe tomaten, 1 ui, 1/2 rode Spaanse peper, 15 gr. boter, 1 el. bloem, 5 dl. vis-of kruidenbouillon(tablet), 200 gr. kabeljauwfilet, 1/2 venkelknol, 1 blikje tomatenpuree, 50 gr. garnalen, 1 el. gehakte peterselie, peper, zout.
Benodigdheden
staafmixerVoorbereiding
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd het vruchtvlees ragfijn.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan en laat de ui hierin glazig worden. Roer de bloem door de gefruite ui en roer alles goed door. Schenk de hete bouillon al roerend in de pan en voeg de tomaat en de Spaanse peper toe.
Laat de soep op een klein vuur 20 minuten sudderen. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Snijd de gewassen vis in stukjes en de venkel in dunne reepjes. Voeg de vis samen met de tomatenpuree toe aan de soep en laat de soep nog enkele minuten op een klein vuur staan. Doe de gewassen garnalen in de soep, breng hem op smaak met peper en zout en garneer met de gehakte peterselie.
Serveertip
Stokbrood.