Bami met kip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Gezond en heerlijk. Het geheim is veel verse groenten en goed gemarineerde kipfilet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 bami vogelnestjes (zie vermelding personen op pak of zak)
150 gr. champignions
1 rode peper
4 knoflook tenen
diverse verse groenten - paprika (rood), tauge, witte kool, prei, uien
2 kipfilets
1 pakjes satemarinade van conimex (geel zakje)
1 pakje bami kruiden van conimex (geel zakje)
zout/peper/olijfolie/ketjap manis
blikje of potje sate saus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1427,14 kcal
Koolhydraten 179,66 g
Eiwitten 78,66 g
Vetten 34,59 g
Benodigdheden
wok of grote braadpan
schaaltje
eventueel mixer voor de knoflook en peper

Voorbereiding

Snij of mix de knoflook tenen en peper (verwijder de zaadjes) fijn.
Snij de paprika, de uien en de prei (de witte kool zou ik voorgesneden bij de supermarkt halen).

Snij de kip in kleine blokjes en leg ze in de marinade. Voor de bereiding van de marinade zie de aanwijzing op het zakje. Het is het lekkerste de kip er ruim van te voren in te zetten.



Bereidingswijze

Zet een pan met water en zout op voor de bami en doe als het water kookt de bami erbij.

Aangezien je de bami later nog meebakt is het handig om pas tegen het eind van het koken van de bami met de rest te beginnen.

Doe een laagje olie in een wok of braadpan en leg hier de knoflook en rode peper bij. Als de olie warm is doe je het vlees erbij, braad dit kort om en doe vervolgens de paprika, ui en champignions erbij. Van de tauge, witte kool en prei doe je er een gedeelte bij.

Blijf dit goed omroeren en zachtjes tot middelmatig doorbakken.

Als de bami klaar is spoel je deze in een vergiet af onder de warme kraan en doe je deze terug in de pan. Hier roer je wat olie door, het gas moet wel uit zijn.

Verwarm ondertussen de sate.

Als het vlees en de groenten naar jou smaak goed gebakken zijn kan de bami hier doorheen. De marinade die nog in het bakje is blijven hangen schraap je hier ook bij en je doet naar smaak de bami kruiden erdoor. Ik gebruik ongeveer en half zakje.

Roer vervolgens het restant van de tauge, prei en witte kool erdoor. Dit moet wel goed warm worden maar lekker is als het nog lekker knapperig is als je het serveerd.

Tijdens het koken voeg je naar smaak zout en peper toe. Proef aan het eind nog goed en doe er eventueel nog wat ketjap manis door.

Serveertip

Je kunt het gerecht nog pittiger maken door er pittige sate saus bij te eten. De kip kun je vervangen door varkensvlees of biefstuk.

Natuurlijk eten met stokjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

enw avatar
enw

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten