Roomsoep met tuinkruiden

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2000

Een romige, lichtgebonden soep met veel verse groene kruiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
roomboter,een bosje peterselie, een bosje kervel of 1 doosje tuinkers, een zakje bieslook, 1 l. kippebouillon of groentebouillon (vega), 2 el bloem, 4 el slagroom,een handje kastanjechampignons, zout, peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal alle blaadjes van de kruiden en snijd, knip of hak ze fijn. Bewaar wat mooie blaadjes voor de garnering.Klop de bloem los met de slagroom. Snijd de champignons in plakjes.

Bereidingswijze

Smelt 3 el roomboter en bak de kruiden 1 minuut zachtjes aan. Draai het vuur hoog en voeg de bouillon toe. Laat 4 minuten koken en bind de soep met het bloem-roommengsel (in dun straaltje al kloppend erbij gieten op laag vuur)en kook nog een paar minuten zachtjes door. Kruid af met peper en zout. Garneer met de achtergehouden blaadjes en met de kort in de boter met peper en zout gebakken champignons.

Serveertip

Geroosterd witbrood is er lekker bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten