1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. Rode Kool Salade 2

Rode Kool Salade 2

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-08-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gr ZomerRodekool
100 gr californische blauwe rozijnen
2 zacht zure appels
1 sjalotje
1 eetlepel azijn
3 eetlepels olie
1 theelepel witte basterdsuiker
zout
peper



Lekkere rauwkost

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schaaf de rode kool heel fijn

Bereidingswijze

Was de rozijnen en laat ze 10 minuten wellen in water dat tegen de kook aan wordt gehouden.Laat ze goed uitlekken en afkoelen.Rasp de appels grof.Snipper het sjalotje superfijn.
Maak een dressing van azijn,olie,suiker,peper en zout.Schep alle ingredienten luchtig door elkaar.Schenk de dressing erover.Schep de sla nogmaals goed door.Laat de sla tenminste 30 minuten staan voor dat het opgediend wordt.Op tafel nog eenmaal omscheppen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top