courgettesoep met verse roomkaas
- Vegetarisch, Soep
- 30-60 min.
Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!
Ingrediënten 4 personen
Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 109,58 kcal |
Koolhydraten | 11,13 g |
Eiwitten | 4,05 g |
Vetten | 4,90 g |
Benodigdheden
Keukenmachine
Voorbereiding
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes of ui en de knoflook.
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een soeppan en laat de courgette en de slalotjes zachtjes omscheppend 5 min bakken, Laat de knoflook en de tijm provencaalse kruiden kort meebakken. Schep wat courgetteblokjes uit de pan en hou die apart. Doe de rest van het courgette-ui mengsel in de keukenmachine en pureer het. Doe weer terug in de pan en voeg er water en bouillonblokjes aan toe en breng de soep aan de kook. Voeg het pakje kruidenkaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met wat peper en roer de rest van de courgetteblokjes erdoor.
Serveertip
Serveer er apart vers gehakte peterselie bij.
Lekker met stokbrood en Franse kaasjes.
Eet smakelijk!