Twee kleine courgettes of 1 grote * 2 sjalottjes of 1 ui * 3 teentjes knoflook * tijm * provencaalse tuinkruiden * kruidenkaas (bijv. Cantadou of Boursin)* peper *
Keukenmachine
Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!!
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes of ui en de knoflook.
Verhit olijfolie in een soeppan en laat de courgette en de slalotjes zachtjes omscheppend 5 min bakken, Laat de knoflook en de tijm provencaalse kruiden kort meebakken. Schep wat courgetteblokjes uit de pan en hou die apart. Doe de rest van het courgette-ui mengsel in de Keukenmachine en pureer het. Doe weer terug in de pan en voeg er water en bouillonblokjes aan toe en breng de soep aan de kook. Voeg het pakje kruidenkaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met wat peper en roer de rest van de courgetteblokjes erdoor.
Serveer er apart vers gehakte peterselie bij.
Lekker met stokbrood en Franse kaasjes.
Eet smakelijk!
metata 04-02-2009
Bedankt voor je lekkere recept! Heel simpel en het smaakte me erg goed. Groetjes Meta
coccy 31-08-2005
Ga ik morgen klaarmaken!
orphan 27-08-2005
Lijkt me erg lekker. Neem het recept mee om eens te proberen. Bedankt.
alidada 17-01-2005
Klinkt heerlijk, ik neem hem graag van je mee! Groetjes,
Louise
annetvank 10-10-2001
Klinkt heerlijk!!!
Ik ga hem zo snel mogelijk een keertje proberen!
groetjes, Annet