1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. egyptische bowl

egyptische bowl

  • Arabisch, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2000

Ingrediënten 4 personen


1 zakje gewelde abrikozen [200 gr].
200 gr blanke rozijnen.
100 gr krenten.
2 limoenen.
1 sinaasappelschil goed schoongeboend.
Geroosterd amandelschaafsel.


Verder heb je nodig


1? dag van te voren beginnen.
glazen schaal.


Met gedroogd fruit als het steen koud is heerlijk!!! Lekker fris

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Abrikozen klein snijden.Sinaasappel schil raspen.1 limoen in dunne plakjes snijden.Wat over blijft invriezen. 1 limoen uitpersen.Fles water koud zetten.

Bereidingswijze

Doe de abrikozen met de rozijnen en krenten ,sinaasappelrasp en het sap van 1 limoen in een glazen schaal.Schenk er water bij tot het fruit onder staat en zet de schaal afgedekt 24 uur in de koelkast.Doe vlak voor het serveren er een ? liter ijskoud water door. Garneer met dunne schijfjes limoen en geroosterd amandelschaafsel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top