1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Boeuf stroganoff

Boeuf stroganoff

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2000

Ingrediënten 2 personen


1 biefstuk van de haas 100 gr,aromapoeder,1 eetlepel roomboter,1 eetlepel wodka,1 ui [middel],knoflook,50 gr.champignons,1 eetlepel tomatenpuree,ca.1 dl. water,1 eetlepel barbequesaus,Kruiden:tabascosaus,worcestershiresaus.seasonall,zout,versgemalen peper,barbequesaus.2 eetlepels room of sour creme,1 theelepel bloem.



Lekker met komkommersla en Rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de biefstuk in met aromapoeder en zout.
Laat in een koekenpan de boter bruin worden en bak hierin de biefstuk aan beide kanten bruin.
Zet het gas laag,giet de wodka over de hete biefstuk en flambeer deze.
Haal de biefstuk uit de pan en smoor het fijngesnipperde uitje met de knoflook gesnipperd en de in plakjes gesneden champignons in de achtergebleven boter
Voeg de tomatenpuree toe,de barbequesaus met wat water en kruiden.Klop de slagroom of sour creme met de bloem tot een gladde massa.Schenk iets van de saus hierbij en vervolgens terug in de pan en laat alles onder goed roeren even binden.Verwarm tenslotte de biefstuk nog even in de saus en dien hem op met drooggekookte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top